lördag, december 05, 2009

Fundering 167

Hur kan han vara sjuk IGEN?
Okej, inledningsvis vill jag gnälla lite;
Stackars Loppan har nog fått sin fjärde öroninflammation på fyra månader :-( (Och andra på två veckor...) Som tur var visade det sig "bara" vara en vanlig förkylning där han behövde lite hostmedicin utskrivet.

Han avslutade en penicillinkur för mindre än en vecka sedan och inatt vaknade han och gallskrek och verkade ha ont i öronen igen :-( Och jag lider med honom för jag var själv öronbarn ända tills jag var nio och de opererade bort en polyp bakom näsan som ställde till det för mig.
Vi har iallafall bett om remiss till öronspecialist på sjukhuset, hoppas de kan hjälpa oss på något sätt!

Själv har jag lite småfunderingar på om jag är intolerant mot antingen laktos eller gluten, min gynekolog (!) trodde att jag kunde lida av något sådant (lång historia). Så imorgon när jag ringer vårdcentralen ska jag be om en tid åt mig själv också.

Vad annars? Alla i lilla familjen är nu vaccinerade och det har gått bra. Vi vill ju inte att lilleman får influensan ovanpå allt annat, särskilt inte eftersom han hade en jobbig luftvägsinfektion sist, som han nu dessutom verkar ha fått tillbaka...

Jag har jobbat en massa men ska ta igen det med tre veckors semester efter jul.
I veckan var jag i GBG i två dagar och utbildade några kollegor i det för dem nya affärssystemet. På kvällen hade vi avtackningsmiddag för en som gick i pension på en jättemysig restaurang som hette Caleo. Supergod mat och proffsig personal =) Och företaget betalade ;-)
Mysigt hotell på Avenyn uppvägde ändå inte saknaden efter familjen; jag är inte gjord för resor - tur det finns videosamtal nuförtiden iallafall!

Älsklingen fyllde år härom veckan och vi firade först helgen före hos min mamma på den traditionella "Mårten Gås"-middagen och sedan även helgen efter med svärfamiljen hemma hos oss på middag, vilket blev en lyckad tillställning. Han fick pengar och rakgrejor av sin familj, en USA-importerad tröja av mig och pengar, whiskey och Jaegermeister av min familj, vilket nog kommer räcka ett tag med tanke på att han sällan dricker :-)
Apropå dricka: Sam fick smaka kolsyrat vatten för första gången på sin pappas kalas och tyckte det var himla kul när det killade i munnen :-D


Sam älskar verkligen att träffa alla sina släktingar och vill se bilder av dem jämt :-D
Igår blev han 20 månader och om ca en vecka ska de ha luciafirande på hans dagis, ska bli så himla kul att se! Vår stora pojke! =)

Väninnan A nedkom med en liten Elvira för två veckor sedan, vi har inte kunnat träffa dem pga sjukdomar och jobb men har sett bilder på den lilla sötnosen =) Och jag är så himla glad för deras skull och allt gick jättebra och smidigt!
Jag har inte kunnat hålla mig från att köpa en liten samling söta saker - det ÄR roligare att shoppa åt flickor ;-) (Och det är alltid roligt att handla åt nyfödingar!)

Själv shoppade jag Jimmy Choos och ÄLSKAR dem; önskar att det vore väder för att använda dem nu!!! Sedan har jag klippt mig och skaffat ny hårfärg igen och köpt nya glasögon också, blev lite "julpyntad" i år =)

Julstämningen känns fortfarande långt borta, men vi har iallafall planerat att köpa julklappar imorgon tillsammans med min bror om alla är tillräckligt pigga!

Längtar sedan grymt till själva julfirandet som verkar vara i dagarna tre;
1. Lillejulafton firar vi med min bror, morbror och styvfarmor hos min mamma och styvpappa.
2. Julafton firar brorsan med pappa i hemstaden, vi tittar in en stund på vägen ut till svägerskan och hennes sambo fär resten av familjen väntar.
3. Juldagen åker vi till sambons moster och deltar i det traditionella släktkalaset och sedan åker vi hem och rör inte en fena de närmsta veckorna!
Nyårsafton blir väl hemma med skotträdda katten som vanligt, och det stör mig inte ett dugg, kanske bjuder hit någon gäst eller nåt, den som lever får se! =D
Så ser planen ut och det är ljuvligt!

Ha nu en mysig lucia och stressa inte ihjäl er inför julen, det är viktigare att må bra!
//J

2 kommentarer:

Skolfröken sa...

Hjälp vad fort det gått, är han redan två år snart!

Jobbigt med öroninflammationer, vi har ännu inte drabbats av det, peppar peppar.

Jonna sa...

Ja, allt går så fort när det väl börjar rulla på, helt vansinnigt egentligen :-)
Håller tummarna för att ni slipper det! Ni har väl tillräckligt att tänka på eller hur? =)