måndag, maj 26, 2008

Fundering 113

Hur snabbt kan vår bebis växa egentligen?

Hehe, ja, idag var vi på kontroll på BVC igen:
Sam väger nu 5610 gram och är 58 cm lång och huvudomfånget har ökat med 2 cm! Otroligt vad han har vuxit på bara några veckor :-)
Han blev undersökt av barnläkaren idag och hon konstaterade att han är fullt frisk och ligger precis på mitten av tillväxtkurvorna. Sam var jätteduktig och brydde sig inte om att han blev hanterad idag. Han bara log och tittade fast hon drog i hans ben och lyssnade med kallt stetoskop på hans bröstkorg plus att vi ju vägde och mätte honom och då fick ta av och på kläderna flera gånger. Inte förrän jag tog på honom strumporna sista gången blev han arg :-)

Annars har Sam varit med om en del den senaste veckan:
Vi har varit ute och shoppat, eller rättare sagt, jag har försökt shoppa rosa skor och accessoarer till min klänning men utan framgång trots besök i fem olika skoaffärer samt mängder av ställen som säljer väskor, skärp och annat. Tydligen så är rosa och även turkos - som var mitt andrahandsval - färger som är sååå ute just nu (till skillnad från hela vintern!)... *grr*
Menmen, jag ger inte upp, har tre veckor på mig att hitta de perfekta tillbehören :-)
Jag lyckades dock införskaffa tre par sommarskor, strumpbyxor, ny amnings-BH till mig samt strumpor och solhatt åt Sam på våra shoppingturer. Ena turen gick förresten med buss och det gick bra även denna gång!

Han har även fått träffa lite folk; först var min kära väninna A här på fika i torsdags, det var alldeles för länge sedan!

Sedan var vi hos min mamma på morsdagsmiddag i lördags, mumsig mat och gott sällskap som vanligt :-)
Efteråt följde min bror med oss hem för att titta på Eurovision Song Contest. Vilket fiasko! Förstår inte hur folk tänker, eller om de överhuvudtaget kan höra skillnad på falsksång och skönsång?! *suck*
Förra året vann iallafall en bra låt men detta året var det ju seriöst dåliga bidrag i topp fyra, Norges bidrag kunde gott fått vinna!
Jaja, det var iallafall kul att häckla alla som sjöng falskt, det var ju gott om den varan åtminstone :-P

Och igår på Mors Dag (min första!) åkte Sam, min älskade och jag själv till hemstaden för första gången sedan Sam föddes. Det blev en runda på 25 mil, så det är himla tur att Sam gillar bilen!
Först hämtade vi upp min bror som bor några mil bort efter vägen och sedan åkte vi och lämnade av honom hos pappa (Sams morfar) som vi inte hade tid att besöka, han fick nöja sig med att komma ut och hälsa på Sam i bilen :-)
Sedan körde vi till begravningsplatsen och lade en blomma till Sams farmor varefter vi körde till Sams farfar där det var kalas för Sams yngsta faster som hade den goda smaken att fylla år på en så fantastiskt vacker vårdag :-) Grattis igen!
Det var jättetrevligt att träffa svärfamiljen med släktingar och hundar och få äta god mat och prata en massa :-) Och Sam blev buren och ompysslad som bara den :-)

Sam och hans yngsta faster:


Sam sov hela vägen hem och hela natten och har sovit bort större delen av idag också. Bra sömnmedel tydligen! :-)

Så, det var lite rapportering om veckan som gått, vad denna vecka bär med sig får vi se! Tänkte försöka fika med J och kanske även A igen, annars får vi som sagt se!

Ha en bra vecka!
//J

PS: Det verkar som om min bröstinfektion har gett med sig nu *peppar peppar*, smärtan är nästan helt borta och Sam har bara fått ersättning vid två tillfällen under förra veckan! Håll tummarna för mig!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Turkos och rosa kan väl aldrig vara ute!!!! Det är ju de snyggaste färgerna ju.

Och jippi för att infektionen är borta, skönt!

Jonna sa...

Skolfröken: Nej, man tycker ju det, men säg det till de dumma skoaffärerna!
Tack, hoppas den håller sig borta också!

Lilla Duktig sa...

*håller både en och två tummar samt även en liten stortå, ber även Mannen hålla en tumme men han är upptagen med att spela GTA4 som vanligt*

Jonna sa...

Lilla Duktig: Tack ska du ha :-) Ja, jag förstår att det är rätt svårt att hålla tummarna då, haha!

Aradia sa...

Var jättemysigt att träffa er igen. Måste försöka ses oftare.
Hoppas du hittar dina rosa grejer snart ^^.