måndag, oktober 01, 2007

Fundering 77

Varför ska jag vara så hemlig? Nej, jag vägrar! ;)

Det är så här, jag och min älskling ska ha barn! Jag är i fjortonde veckan nu och bebisen beräknas komma i april :D

Det är av denna anledning jag har haft lite svårt att skriva i bloggen, man vill ju bara explodera och berätta för hela världen, fast samtidigt är det det mest privata som finns. Svårt att beskriva känslan, men jag och älsklingen är himla glada iallafall :D

Så, nu vet ni det! Jag har mått lite dåligt i början men nu har illamåendet och annat smått och gott i stort sett gett med sig.
Det enda problemet nu är att jag har lågt blodtryck och järnbrist vilket gör mig supertrött. *somnar sittande* Sedan är jag helt klart lite senil också pga alla hormonerna, fråga den blivande fadern, hihi! (Vad pratade jag om nu igen?)

Vi var hos barnmorskan för första gången i förra veckan (samma dag som vi besiktigade vår bil - som gick igenom utan anmärkning! by the way ^^) och det var där vi konstaterade dåligt blodvärde. Barnmorskan rekommenderade en viss sorts järntabletter, men tyvärr spydde jag en hel natt av dem, så det blir nog till att försöka med något annat. Det var kul att få all informationen iallafall, och så känns det bra att de tog tester för att se så att jag inte har några farliga sjukdomar eller bakterier.
Tyvärr är det så länge mellan kontrollerna nu i början, så vi måste vänta cirka en månad till innan vi kan få komma på ultraljud. Nästa besök efter det är precis före jul. Snacka om att gå i väntans tider, hehe.

Familjen då, undrar ni kanske? Jo, de har fått beskedet och alla är himlastormande glada eftersom det bli första barnbarnet i bådas familjer :) Så det känns jättebra att få en massa pepp och stöd. Mamma har köpt kläder till mig och svägerskan gav mig en jättebra bok! Så tydligen får man presenter när man är på smällen också, ännu en positiv sak :P
Dessutom har jag ju mina härliga vänner som också är glada för vår skull!

Förra helgen var vi förresten på stor födelsedagsfest och där var en tredjedel av tjejerna gravida! Det märks att det regnade hela sommaren här i Skåne ;D

Åh apropå vänner och presenter så ska jag äntligen fika med Jennster-gumman i veckan (som jag inte träffat på två månader), ska bli toppenkul!

Annars ljög jag inte i mitt förra inlägg, jag har haft det superstressigt på jobb eftersom vi har flyttat hela kontoret till nybyggda lokaler. Det har ju inte precis känts bättre av att man är hur trött som helst hela tiden... Hela flytten var ett enda långt kaos kändes det som, men idag var det äntligen klart!
Jättefint nytt kontor har jag fått, enda nackdelen är att jag måste åka hemifrån en halvtimme tidigare på morgnarna för att komma i tid... (Nämnde jag att jag är trött HELA tiden?)

Vad har hänt mer då? Jo i helgen var jag och älsklingen i stan och köpte byxor (till oss båda [alltså varsitt par, hehe]) och på köpcentret såg vi Lars Leijonborg sitta och fika. Det ni!

Och igår var vi på Tatueringsmässan för andra gången, den här gången med svägerskorna plus en respektive :) Tyckte det var lite bättre i år än sist vi var där, men jag har inte ro att gå på mässor, blir uttråkad efter en halvtimme om jag inte har obegränsat med pengar - vilket jag inte hade.
Så vi gick till Terrariet i Folkets Park istället så jag fick titta på ormarna och ödlorna och aporna och allt annat. Fyllde digitalkamerans minneskort iallafall :)
En bra helg om man inte räknar med att jag spydde, haha!

Och eftersom jag tjatar om detta hela tiden så måste jag nämna det igen:
Nu är jag trött, så jag måste nog gå och lägga mig snart :)

Nattinatt!
Ha det bäst!

//J

14 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis till bebisen i magen! :) Visst är det svårt att hålla det hemligt..? :P Man vill liksom bara skrika ut det, samtidigt som man vill försöka ha lite privatliv. :)

Jag är själv i v.24 nu med första barnet, o jag kan säga att tiden går fort..! :)

Lycka till med allt o hoppas illamåendet släpper snart!
//Emma

Jonna sa...

Tack ska du ha :) Grattis till dig med!

blabla sa...

kul att få lite läsning igen hehe andra länken skulle vara dr snuggels hahaha

Jonna sa...

Crazylady: Haha, klant :)

Aradia sa...

Jag skall bli faster!!!! Wiii! Hahaha ^^. Jag och Rasmus är verkligen superglada för er skull! Ni kommer bli fantastiska föräldrar!

Jonna sa...

Aradia: Tack gumman! Ni kommer bli jättebra barnvakter ;P

Skolfröken sa...

Å grattis! Jag är avis!

Jonna sa...

Tack Skolfröken :) Då får vi väl hoppas att ni också kan skaffa en liten en, du och Magistern :) Lycka till!

Anonym sa...

oooh, so barnet klarade besktningen utan anmärkningar, grattis!
Jag har hört att de annars kan ha förstora utsläppsvärden.

Nu ligger håkan back, men vad jag vet så tränar han flitigt ;)

Jonna sa...

Zabbat: Hahaha, jo barnet klarade besiktningen samtidigt som bilen, men utsläppsvärdena kommer väl inte förrän efter födseln? :)
Haha, men han har ingen brådska, han får öva på att vara barnvakt lite först :)

Lilla Duktig sa...

GRATTIS! GRATTIS! GRATTIS!

Lova att blogga mycket om hur det är och så...

Kram!

Jonna sa...

Lilla Duktig: TACK :) Nu blev jag lite rörd *hormoner* Jag ska försöka skriva så mycket jag orkar :)

Anonym sa...

grattis tjejen!=)

Jonna sa...

Kochana: Tack :D